bibliotheek over dans banner met tekst

Impressie workshop

In oktober hebben we de cursus ‘dansend langs de zijderoute’ opgezet in samenwerking met de sportpas. We proefden aan verschillende dansen uit het midden-oosten onder begeleiding van docent Eeke Marks. Met veel enthousiasme werd de cursus ontvangen! Dank iedereen voor jullie deelname, dit smaakt naar meer. 

Dansend langs de zijderoute
 
Een vierweekse introductie in de zeer diverse dansstijlen van het Midden Oosten en Noord Afrika.
Geen dans ervaring vereist.
 
Toegang: deze cursus wordt gegeven in het kader van de proef met de Sportpas. Vandaar dat de cursus gratis is voor deelnemers van ARCHOO en houders van de Sportpas van Beweegdorp Norg. 
 
 
Baladi is een Egyptische muziek- en dansstijl die populair is in de stedelijke gebieden van Egypte. Het kent krachtige en expressieve bewegingen die de lokale cultuur en ritmes weerspiegelen. Deze dansstijl is voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil voelen hoe je het plezier van muziek en dans vanuit je eigen lichaam kunt ervaren. De bewegingen zijn rustig en sterk met de grond verbonden.
 
Deze traditionele dans uit o.a. Libanon heeft inmiddels internationale faam behaald – Dabke wordt tegenwoordig op elk festival gedraaid en gedanst. De ritmische stamp bewegingen in een cirkel zijn voor iedereen direct te volgen en mee te doen. Deze dans is vrolijk, verbindend en familiair.
 
Khaliji-dans is de naam voor de traditionele dansstijlen afkomstig uit de Arabische Golfstaten. Het is een vorm van volksdans die vaak wordt uitgevoerd bij feestelijke gelegenheden en culturele evenementen. Khaliji-dans kenmerkt zich door subtiliteit, en elegantie waar we verfijnde handen subtiel schouder en voetenwek zien.
 
De Marokkaanse Raï-dans is een levendige en opzwepende dansstijl afkomstig uit Marokko. Het combineert traditionele Marokkaanse muziek met invloeden van de Algerijnse Raï-stijl. Kenmerkend zijn de snelle heupbewegingen, draaiende en schuddende bewegingen van het lichaam.
 
 
De cursus kan ook los geboekt worden via de aanmeldingsbutton op de website van Beweegdorp Norg. Normaal kost een dergelijke cursus € 50,=, nu in het kader van de Sportpas proef € 12,50.
 
Maximaal aantal deelnemers: 20
 
Inlichtingen: app naar 06 12126329 (Hanneke)
Plaats: in de gymzaal van MFA de Schans in Een. 
Tijd: vrijdagochtenden in oktober (6,13,20 en 27) van 11.00 – 12.00
Docente: Eeke Marks (Leana) 
 
Als je hebt neem een heup shawltje mee, we dansen gewoonlijk op blote voeten.