banner zonder truus

Kom je GRATIS een proefles volgen? 

Leuk dat je mee komt doen! Kies via het rooster een les uit en gebruik bij de betaalpagina de kortingscode: WELKOM

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem contact op via info@archoo.nl of app/bel naar Hanneke 0612126329

Promofilmpjes

bekijk een van onze promofilmpjes voor een sfeerimpressie van de verschillende lessen

actuele rooster

prijzen

route

Lesbeschrijvingen

Er zijn elke week dertien lessen om uit te kiezen. Hieronder vind je alle les-en levelbeschrijvingen

herstellende yoga –   maandag 18:00 - 19:00

VEILIGE OEFENINGEN OM WEER IN BALANS TE KOMEN. Yoga komt oorspronkelijk uit India waar lichamelijke oefeningen en adembeheersing een belangrijk element vormden in een veel grotere traditie. Wij gebruiken uitsluitend dat deel van de Yoga erfenis – oefeningen en adembeheersing – en dan alleen die oefeningen die passen bij ons leven hier. Die passen bij onze lichamen en onze leefomgeving. Deze oefeningen helpen ons om onze houding, ademhaling, balans en lenigheid te verbeteren.   

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HERSTEL, BLESSURES, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. Heel rustige oefeningen en veel aandacht voor zelfmassagetechnieken en lichaamsbewustzijn helpen om het contact met jezelf en je eigen lichaam te herstellen en weer tot ontspanning te komen.  

pilates - maandag 19:00 - 20:00

FIT VOOR ALLE DAG: zo zou je het oefenprogramma dat oorspronkelijk door Josef Pilates aan het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld goed kunnen omschrijven. Medische inzichten zijn in die eeuw natuurlijk veranderd, maar onze doelstelling is hetzelfde. Door steeds wisselende oefeningen te doen helpen we je om alle dingen die je in je leven moet doen - bukken, tillen, lopen, enz. – veilig en met plezier uit te kunnen voeren. En net als het leven: elke les is verrassend anders.  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. Door de oefeningen steeds te wisselen en in moeilijkheidsgraad op te bouwen kan iedereen meedoen op eigen niveau. Is het aantal herhalingen nu misschien nog te zwaar, dan doe je er als je net begint een paar minder en bouw je dat rustig uit. Is de hele oefening te zwaar, doe je hem alleen in gedachten mee, - dat kan namelijk echt helpen-, en na hele korte tijd kun je weer verder met de volgende uitdaging.  

pilates techniek & kracht - dinsdag 18:00 - 19:00

De dinsdagavond les focust meer op de juiste uitvoering van de bewegingen. Dat maakt het aan de ene kant juist uitdagend – rustig is lastiger dan snel- maar tegelijkertijd ook zeer geschikt voor beginners of bij een blessure. Bovendien kun je dan door jezelf zwaarder te belasten met hogere gewichten uitstekend je kracht verbeteren.

FIT VOOR ALLE DAG: zo zou je het oefenprogramma dat oorspronkelijk door Josef Pilates aan het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld goed kunnen omschrijven. Medische inzichten zijn in die eeuw natuurlijk veranderd, maar onze doelstelling is hetzelfde. Door steeds wisselende oefeningen te doen helpen we je om alle dingen die je in je leven moet doen - bukken, tillen, lopen, enz. – veilig en met plezier uit te kunnen voeren. En net als het leven: elke les is verrassend anders.  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. Door de oefeningen steeds te wisselen en in moeilijkheidsgraad op te bouwen kan iedereen meedoen op eigen niveau. Is het aantal herhalingen nu misschien nog te zwaar, dan doe je er als je net begint een paar minder en bouw je dat rustig uit. Is de hele oefening te zwaar, doe je hem alleen in gedachten mee, - dat kan namelijk echt helpen-, en na hele korte tijd kun je weer verder met de volgende uitdaging.  

essentrics/dancercise excentrisch –   dinsdag 19.00-20.00 

HET STERKE SOEPELE LICHAAM VAN EEN DANSER: een intensieve work-out op verrassende muziek waar je leniger, meer gestroomlijnd en sterker van wordt. Trainingselementen uit de balletwereld zowel staand als aan de barre (een houten stang of een keukenstoel) worden vermengd met oefeningen ontleend aan Pilates, Yoga en Tai Chi en vloeiend verbonden door de muziek. We werken met ons eigen gewicht, maar vergis je niet, een been of romp is aardig zwaar!  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. De les begint met mobiliteitsoefeningen, daarna volgen een intensieve workout voor de armen en de benen, een wat rustiger moment voor balansoefeningen, en dan krachtoefeningen voor het hele lichaam deels staand en deels op de mat. We eindigen met een stretch. Je kunt de oefeningen op je eigen niveau meedoen. De ervaring leert dat hoe vaker je het doet hoe intensiever het wordt omdat we telkens proberen naar het uiterste te reiken.  

mobiliteit –  woensdag 18:00 - 19:00

Deze les combineerd oefeningen uit heel veel verschillende tradities: natuurlijk bewegen, Animal Flow, Yoga, zelfmassage, Qi Gong en dans. 

VERGROOT JE BEWEGINGSVRIJHEID: de mate waarin wij onze ledematen en de verschillende delen van ons lichaam zelfstandig ten opzichte van elkaar kunnen bewegen bepaalt onze bewegingsvrijheid, ook wel ROM genoemd (Range Of Motion). Dat is dus iets anders dan passief stretchen, als je bijvoorbeeld je been of je arm vastpakt. Door de gewrichten mobiel te houden bewegen we soepeler maar houden we ook artrose zo lang mogelijk buiten de deur.

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, HEEL GESCHIKT ALS JE OUDER WORDT OF JEZELF ALS STIJF ERVAART. We oefenen actief met alle gewrichten in ons lichaam en draaien onszelf letterlijk van onder tot boven los. Ieder doet dat op zijn eigen niveau. Eén van de grootste kettlebell goeroes geeft aan dat om echt mobiel te blijven je eigenlijk elk gewricht in je lichaam elke dag net zo vaak los zou moeten draaien als je jaren oud bent, zo belangrijk is dit voor een goed functioneren van je lichaam!

cardioboxen –   woensdag 19.00-20.00 

MOEITELOOS DE ZOLDER OP EN AF. We combineren elementen enoefeningen uit de HIIT, Bootcamp, Natuurlijk Bewegen en Cardio-boksen tot een intensieve en vrolijke work-out waarbij we ook regelmatig partneroefeningen doen. Hield je vroeger al van apenkooi, dan is dit iets voor jou.

IN PRINCIPE GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MAAR HET VRAAGT WEL WAT VAN JE. De lessen zijn zo opgebouwd dat je de benodigde techniek in de les leert, maar veel oefeningen vragen wel enige snelheid, conditie en kracht en als je die helemaal nog niet hebt, kun je beter eerst met Pilates of Balans Pilates beginnen.

balans pilates – donderdag 18:00-19:00 uur

WERK AAN JE STABILITEIT: door Pilates oefeningen te combineren met verende en rollende ballen worden je diepst liggende spierlagen aangesproken, en dat zijn de spieren die je nodig hebt voor je balans. We trainen met hulpmiddelen die een grote uitdaging vormen voor die balans: ballen van 65 cm. (fit bal), van 24 cm. (pilates bal) en een BOSU: de top van een bol op een schotel die je aan beide zijden kunt gebruiken (BOSU= BOth Sides Up). De telkens wisselende balans maakt de oefeningen zeer uitdagend en vooral heel erg leuk!

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MAAR VRAAGT WAT MEER CONDITIE. De oefeningen zijn zeker uitdagend en je wordt er snel heel veel sterker van, maar door het gebruik van de ballen zijn ze vooral ook grappig en relatief zacht voor je lichaam. Hier geldt dat proberen veel belangrijker is dan succes, want ook al bak je niets van de bedoelde oefening, je hebt even goed toch je spieren goed getraind. Daarom kan iedereen wel meedoen ook al vraagt echt succes behalen bij alle oefeningen best wat training, en bouw je al lachend ongemerkt ook conditie op.

mindfull bewegen –   donderdag 19.00-20.00 

KOM TOT RUST IN JEZELF: met introspectieve oefeningen, zelfmassage en inzichten uit heel verschillende disciplines leren we ons lichaam van binnenuit kennen en begrijpen. We leren beter te ontspannen – zowel ons lijf als onze geest – en komen tot diepe rust. Eeuwenoude oefeningen uit het Oosten zoals Tibetaanse, Chinese en Indiase massage technieken en Qi Gong - en Yogaoefeningen, combineren we met modernere inzichten zoals oefeningen uit Feldenkrais, Alexander Techniek en Franklin Methode tot een geheel eigen programma dat we ‘anatometics’ hebben genoemd: leren bewegen uit begrip. 

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HOUDINGSPROBLEMEN, HERSTEL, BLESSURES, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. De les is voor iedereen te doen, ook als je aan het revalideren bent. Als bepaalde oefeningen op dit moment nog niet lukken kun je in gedachten meedoen, en ook dat kan je al helpen. Neem voor je eigen comfort een klein kussentje, losse warme sokken en een deken mee.

animal flow –  vrijdag 18.00-19.00  

VLOEI SOEPEL VAN STRETCH NAAR STRETCH:

Animal Flow is een bewegingsvorm waarbij we zo dynamisch en dicht mogelijk bij de grond bewegen, hierbij maken we alleen gebruik van ons eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht. Je werkt hierbij aan het verbeteren van je kracht, mobiliteit, balans, controle, coordinatie en stabiliteit.  

In de les werken we aan specifieke bewegingen en overgangen die ons vloeiend van de ene beweging naar de andere voeren – we noemen dit ook wel een flow.

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MINDER GESCHIKT VOOR MENSEN MET SCHOUDERBLESSURES. We beginnen met mobiliteit, bouwen op richting de techniek die we nodig hebben om later in tempo vloeiend diverse poses en loopjes met elkaar en met de grond te verbinden. We eindigen met een rustige stretch en korte ontspanning.

bellyfit  – vrijdag 19:00 - 20:00

DANS JEZELF IN TOPVORM: een vrolijke workout - speciaal voor vrouwen - gebaseerd op allerlei werelddanstradities. Vooral het cardiogedeelte is een uitnodigende mix tussen fitness en werelddans, op exotische ritmes speciaal voor deze lessen samengesteld. Hele verschillende soorten muziek en bewegingen samengesmolten tot een uur puur bewegingsplezier. Elke les eindigt met spierversterkende oefeningen en een stretch op de mat.  

ALLEEN VOOR VROUWEN. GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, GEEN DANSERVARING NODIG, MAAR GAAT WEL IN EEN VLOT TEMPO. Elke les wordt opgebouwd uit steeds wisselende combinaties die rustig worden aangeleerd. Je kunt die combinaties eenvoudig houden, of ze naar keuze zwaarder maken door bijvoorbeeld meer te springen, of complexere armbewegingen toe te voegen. Zo is de les goed te doen op elk niveau. Het tempo is wel vlot en naast dansplezier is er dus ook echt even zweten en conditie opbouwen.  

werelddans – vrijdag 20:00 - 21:00 uur

ERVAAR HET FEEST VAN  JE UITEN IN DANS: deze les is voor iedereen die 'even weg uit je hoofd wil', zich lekker wil voelen in je lichaam en genieten van het samen dansen. We behandelen verschillende dansen van over de hele wereld, van golvende flow uit Egypte (buikdans), Noord-Afrikaanse heupbewegingen, voetenwerk uit Spanje of Oost-Europa. We gebruiken soms attributen zoals linten, waaiers en sluiers (zijn beschikbaar).

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, GEEN DANSERVARING NODIG. In deze lessen kijken we in detail naar de bewegingen die de bron vormen van de verschillende dansvormen en hoe die gecombineerd worden met de muziek. Dat maakt de les zowel geschikt voor beginners die de bewegingen nog aan moeten leren, als voor gevorderden die hun technieken en expressie willen verdiepen. Daarnaast is er veel aandacht voor dansplezier, traditionele dansvormen, muziekkennis en improvisatie.   

qi gong/alexander techniek –   zondag 10:00 - 11:00

GEBRUIK JE LICHAAM WEER ZOALS HET BEDOELD IS: als heel klein kind bewogen we met natuurlijke veerkracht. Totdat de eisen van het moderne leven met slecht zittende stoelen, verkeerde schoenen, computers, telefoons en ga zo maar door, ons hopeloos deden verkorten en we helaas niet meer in staat zijn ons met het gemak dat we als kind ooit kenden te bewegen. Door anatomische inzichten uit o.a. de Alexander Techniek te koppelen aan traditionele Chinese oefeningen is het met rust en aandacht mogelijk ons lichaam weer in balans te laten komen en onze natuurlijke houding te hervinden.  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HOUDINGSPROBLEMEN, HERSTEL, BLESSURES, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. We beginnen met mobiliteits– en balansoefeningen, daarna behandelen we wekelijks wisselend een stuk techniek rond houding, beweging, of ademhaling en eindigen met een rustige doorlopende serie oefeningen voor het hele lichaam. Veel doen we staand, maar het is absoluut mogelijk een groot deel van de les op een stoel te volgen.   

essentrics/dancercise excentrisch –   zondag 11:00 - 12:00

HET STERKE SOEPELE LICHAAM VAN EEN DANSER: een intensieve work-out op verrassende muziek waar je leniger, meer gestroomlijnd en sterker van wordt. Trainingselementen uit de balletwereld zowel staand als aan de barre (een houten stang of een keukenstoel) worden vermengd met oefeningen ontleend aan Pilates, Yoga en Tai Chi en vloeiend verbonden door de muziek. We werken met ons eigen gewicht, maar vergis je niet, een been of romp is aardig zwaar!  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. De les begint met mobiliteitsoefeningen, daarna volgen een intensieve workout voor de armen en de benen, een wat rustiger moment voor balansoefeningen, en dan krachtoefeningen voor het hele lichaam deels staand en deels op de mat. We eindigen met een stretch. Je kunt de oefeningen op je eigen niveau meedoen. De ervaring leert dat hoe vaker je het doet hoe intensiever het wordt omdat we telkens proberen naar het uiterste te reiken.  

natuurlijk bewegen –  zondag 12:00 - 13:00 (start wanneer het buitenterrein klaar is)

FIT VOOR HET BUITENLEVEN: leer de dingen die je als kind moeiteloos deed – rollen, kruipen, springen over een sloot, over een boom lopen … - weer met veel plezier uitvoeren en toepassen. We oefenen met balanceren en zullen ons vooral veel verschillende transities tussen liggen, zitten en staan eigen maken. Zeer aan te raden als je veel in de tuin werkt of houdt van wandelvakanties en kamperen.  

IN PRINCIPE GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MAAR HET VRAAGT WEL WAT VAN JE. De lessen zijn zo opgebouwd dat je de benodigde techniek in de les leert, maar veel oefeningen vragen wel enige souplesse en als je die helemaal nog niet hebt, kun je beter eerst met Pilates Techniek, Mobiliteit of Herstellende Yoga beginnen.