banner zonder truus

Kom je GRATIS een proefles volgen? 

Leuk dat je mee komt doen! Kies via het rooster een les uit en gebruik bij de betaalpagina de kortingscode: WELKOM

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem contact op via info@archoo.nl of app/bel naar Hanneke 0612126329

Promofilmpjes

bekijk een van onze promofilmpjes voor een sfeerimpressie van de verschillende lessen

actuele rooster

prijzen

Lesbeschrijvingen

Er zijn twintig lessen om uit te kiezen. Hieronder vind je alle les-en levelbeschrijvingen

pilates – maandag 19.00-20.00;   pilates techniek - dinsdag 17.00-18.00, donderdag 17.00-18.00  

De dinsdag-en donderdagavond lessen focussen meer op de juiste uitvoeringvan de bewegingen. Dat maakt ze aan de ene kant juist uitdagend–rustig is lastiger dan snel- maar tegelijkertijd ook zeer geschikt voor beginners of bij een blessure.

FIT VOOR ALLE DAG: zo zou je het oefenprogramma dat oorspronkelijk door Josef Pilates aan het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld goed kunnen omschrijven. Medische inzichten zijn in die eeuw natuurlijk veranderd, maar onze doelstelling is hetzelfde. Door steeds wisselende oefeningen te doen helpen we je om alle dingen die je in je leven moet doen - bukken, tillen, lopen, enz. – veilig en met plezier uit te kunnen voeren. En net als het leven: elke les is verrassend anders.  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. Door de oefeningen steeds te wisselen en in moeilijkheidsgraad op te bouwen kan iedereen meedoen op eigen niveau. Is het aantal herhalingen nu misschien nog te zwaar, dan doe je er als je net begint een paar minder en bouw je dat rustig uit. Is de hele oefening te zwaar, doe je hem alleen in gedachten mee, - dat kan namelijk echt helpen-, en na hele korte tijd kun je weer verder met de volgende uitdaging.  

balans pilates – donderdag 18.00-19.00  

WERK AAN JE STABILITEIT: door Pilates oefeningen te combinerenmet verende en rollende ballen worden je diepst liggende spierlagenaangesproken, en dat zijn de spieren die je nodig hebt voor je balans. We trainen met hulpmiddelen die een grote uitdaging vormen voordie balans: ballen van 65 cm. (fit bal), van 24 cm. (pilates bal) en een BOSU: de top van een bol op een schotel die je aan beide zijden kuntgebruiken (BOSU= BOth Sides Up). De telkens wisselende balansmaakt de oefeningen zeer uitdagend en vooral heel erg leuk!

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MAAR VRAAGT WAT MEERCONDITIE.De oefeningen zijn zeker uitdagend en je wordt er snelheel veel sterker van, maar door het gebruik van de ballen zijn zevooral ook grappig en relatief zacht voor je lichaam. Hier geldt datproberen veel belangrijker is dan succes, want ook al bak je niets vande bedoelde oefening, je hebt evengoed toch je spieren goedgetraind. Daarom kan iedereen wel meedoen ook al vraagt echt succes behalen bij alle oefeningen best wattraining, en bouw je allachend ongemerkt ook conditie op.

natuurlijk bewegen –  maandag 17.00-18.00  

FIT VOOR HET BUITENLEVEN: leer de dingen die je als kind moeiteloos deed – rollen, kruipen, springen over een sloot, over een boom lopen … - weer met veel plezier uitvoeren en toepassen. We oefenen met balanceren en zullen ons vooral veel verschillende transities tussen liggen, zitten en staan eigen maken. Zeer aan te raden als je veel in de tuin werkt of houdt van wandelvakanties en kamperen.  

IN PRINCIPE GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MAAR HET VRAAGT WEL WAT VAN JE. De lessen zijn zo opgebouwd dat je de benodigde techniek in de les leert, maar veel oefeningen vragen wel enige souplesse en als je die helemaal nog niet hebt, kun je beter eerst met Pilates Techniek, Mobiliteit of Herstellende Yoga beginnen.  

krachttraining – dinsdag 18.00 - 19.00 

KLAAR VOOR HET ONVERWACHTE: kinderen, dieren, objecten, ...het leven gooit vaak zomaar iets op je pad dat je moet tegenhouden, opvangen en vervolgens voorzichtig plaatsen. Dat vraagt niet alleen een zekere kracht en til techniek, maar ook de ervaring om jezelf en anderen in onverwachte situaties in balans te houden of te brengen. Het vraagt wat van je spieren, van je reactiesnelheiden van je botten–en zeker als je ouder wordt is het belangrijk die botten te blijven belasten om botontkalking te voorkomen.

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. De lessen zijn zo opgebouwd dat je de benodigde techniek in de les leert, en we langzaam aan naar steeds zwaardere belastingtoewerken. Verder combineren we oefeningen met eigen lichaamskracht met het hanteren van verschillende soorten gewichten in complexe situaties.

conditietraining –   woensdag 19.00-20.00 

MOEITELOOS DE ZOLDER OP EN AF. We combineren elementen enoefeningen uit de HIIT, Bootcamp, Natuurlijk Bewegen en Cardio-boksen tot een intensieve en vrolijke work-out waarbij we ook regelmatig partneroefeningen doen. Hield je vroeger al van apenkooi, dan is dit iets voor jou.

IN PRINCIPE GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MAAR HET VRAAGT WEL WAT VAN JE. De lessen zijn zo opgebouwd dat je de benodigde techniek in de les leert, maar veel oefeningen vragen wel enige snelheid, conditie en kracht en als je die helemaal nog niet hebt, kun je beter eerst met Pilates of Balans Pilates beginnen.

flow techniek (yoga & animal flow) –   woensdag 18.00-19.00  

VLOEI SOEPEL VAN STRETCH NAAR STRETCH: verschillende houdingen waarin spieren worden gestrekt en gewrichten mobieler worden gemaakt, volgen elkaar op in een rustig tempo vooral bepaald door de adem. Veel aandacht voor de juiste uitvoering, het belang vande houding en de techniek.

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MINDER GESCHIKT VOOR MENSEN MET SCHOUDERBLESSURES. In deze les verkennen we alle voordelen die de diverse Yoga posesen bewegingen uit de verschillende Flow tradities (Natural Movement, Animal Flow, GMB,Vahva) ons kunnen bieden. We beginnen met mobiliteit, bouwen op richting de techniek die we nodig hebben om later in tempo vloeiend diverse poses en loopjes met elkaar en met de grond te verbinden (=flow van de week). We eindigen met een rustige stretch en korte ontspanning.

flow van de week – vrijdag van 19:00 - 20:00

VLOEI SOEPEL VAN STRETCH NAAR STRETCH: verschillende houdingen waarin spieren worden gestrekt en gewrichten soepeler worden gemaakt, volgen elkaar op in een rustig tempo vooral bepaald door de adem. Veel aandacht voor de juiste uitvoering, het belang van de houding en de techniek.  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, MINDER GESCHIKT VOOR MENSEN MET SCHOUDER BLESSURES. In deze les verkennen we alle voordelen die de diverse Yoga poses en bewegingen uit de verschillende Animal Flow tradities (Natural Movement, Animal Flow, GMB, Vahva) ons kunnen bieden. We beginnen met mobiliteit, bouwen op naar een flow waarin we vloeiend diverse poses en loopjes met elkaar en met de grond verbinden. We eindigen met een rustige stretch en korte ontspanning. De techniek uit deze les biedt een goede basis voor bijvoorbeeld Essentrics en Bellyfit Flow. 

essentrics/dancercise excentrisch –   zondag 10.45-11.45  en dinsdag 19.00-20.00 

HET STERKE SOEPELE LICHAAM VAN EEN DANSER: een intensieve work-out op verrassende muziek waar je leniger, meer gestroomlijnd en sterker van wordt. Trainingselementen uit de balletwereld zowel staand als aan de barre (een houten stang of een keukenstoel) worden vermengd met oefeningen ontleend aan Pilates, Yoga en Tai Chi en vloeiend verbonden door de muziek. We werken met ons eigen gewicht, maar vergis je niet, een been of romp is aardig zwaar!  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS. De les begint met mobiliteitsoefeningen, daarna volgen een intensieve workout voor de armen en de benen, een wat rustiger moment voor balansoefeningen, en dan krachtoefeningen voor het hele lichaam deels staand en deels op de mat. We eindigen met een stretch. Je kunt de oefeningen op je eigen niveau meedoen. De ervaring leert dat hoe vaker je het doet hoe intensiever het wordt omdat we telkens proberen naar het uiterste te reiken.  

bellyfit  –  zaterdag 11:45 - 12:45

DANS JEZELF IN TOPVORM: een vrolijke workout - speciaal voor vrouwen - gebaseerd op allerlei werelddanstradities. Vooral het cardiogedeelte is een uitnodigende mix tussen fitness en werelddans, op exotische ritmes speciaal voor deze lessen samengesteld. Hele verschillende soorten muziek en bewegingen samengesmolten tot een uur puur bewegingsplezier. Elke les eindigt met spierversterkende oefeningen en een stretch op de mat.  

ALLEEN VOOR VROUWEN. GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, GEEN DANSERVARING NODIG, MAAR GAAT WEL IN EEN VLOT TEMPO. Elke les wordt opgebouwd uit steeds wisselende combinaties die rustig worden aangeleerd. Je kunt die combinaties eenvoudig houden, of ze naar keuze zwaarder maken door bijvoorbeeld meer te springen, of complexere armbewegingen toe te voegen. Zo is de les goed te doen op elk niveau. Het tempo is wel vlot en naast dansplezier is er dus ook echt even zweten en conditie opbouwen.  

bellyfit sage - vrijdag 17:00 - 18:00

DANS MET AANDACHT VOOR DETAIL: Bellyfit Sage kent hetzelfde werelddansplezier als Bellyfit, maar doordat het tempo rustiger is, kan er meer aandacht zijn voor de individuele beweging, voor balans en coördinatie. De versterkende oefeningen en de stretches worden uitgevoerd met behulp van een keukenstoel.  

ALLEEN VOOR VROUWEN. GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, GEEN DANSERVARING NODIG. Bellyfit Sage klinkt misschien als het makkelijke zusje van Bellyfit, maar mensen die al wat langer trainen weten dat iets rustig uitvoeren vaak veel lastiger is dan even snel: het vraagt veel meer balans en controle. De Tai Chi meester zei het al: ‘dat wat je niet langzaam kunt, kun je niet echt’. Dus lastiger in de details, maar minder focus op conditie en snelheid en alle oefeningen zijn staand of op een stoel.  

buikdansen – zaterdag 9:45 - 11:45

ERVAAR HET FEEST VAN  JE UITEN IN DANS: buikdans (raqs sharki) is de verzamelnaam die gebruikt wordt voor allerlei verschillende danstradities die oorspronkelijk stammen uit Egypte, maar die over de hele wereld weerklank vinden. Er is zeker techniek, maar vooral heel veel ruimte voor de individuele danseres om demuziek zelf te interpreteren. Dat maakt buikdansen tot een groot plezier en een zeer ontspannende bewegingsvorm

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, GEEN DANSERVARINGNODIG. In deze lessen kijken we in detail naar de bewegingen die de bron vormen van elke dansen hoe die gecombineerd worden met de muziek. Dat maakt de les zowel geschikt voor beginners die de bewegingen nog aan moeten leren, als voor gevorderden die hun technieken en expressie willen verdiepen. Daarnaast is er veel aandacht voor dansplezier, traditionele dansvormen, muziekkennis en improvisatie.   

qi dans – woensdag 17:00 - 18:00

VLOEI MEE MET JE ZINTUIGEN. De zachte, vloeiende en helende bewegingen van de Qi Gong lenen zich uitstekend om te combineren met attributen zoals dunne chiffon shawltjes, waaiers, sluiers of linten om ons het spiralende karakter van ons lichaam nog meer bewust te worden. 

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HOUDINGSPROBLEMEN, HERSTEL, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. We beginnen met mobiliteits- en balansoefeningen. Dan leren we de techniek van een aantal bewegingen en passen het geleerde dan vrij toe op muziek. Werkt heel erg harmoniserend en ontspannend

qi gong/alexander techniek –   zondag 9.45-10.45  

GEBRUIK JE LICHAAM WEER ZOALS HET BEDOELD IS: als heel klein kind bewogen we met natuurlijke veerkracht. Totdat de eisen van het moderne leven met slecht zittende stoelen, verkeerde schoenen, computers, telefoons en ga zo maar door, ons hopeloos deden verkorten en we helaas niet meer in staat zijn ons met het gemak dat we als kind ooit kenden te bewegen. Door anatomische inzichten uit o.a. de Alexander Techniek te koppelen aan traditionele Chinese oefeningen is het met rust en aandacht mogelijk ons lichaam weer in balans te laten komen en onze natuurlijke houding te hervinden.  

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HOUDINGSPROBLEMEN, HERSTEL, BLESSURES, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. We beginnen met mobiliteits– en balansoefeningen, daarna behandelen we wekelijks wisselend een stuk techniek rond houding, beweging, of ademhaling en eindigen met een rustige doorlopende serie oefeningen voor het hele lichaam. Veel doen we staand, maar het is absoluut mogelijk een groot deel van de les op een stoel te volgen.   

herstellende yoga –   maandag 18:00 - 19:00

VEILIGE OEFENINGEN OM WEER IN BALANS TE KOMEN. Yoga komt oorspronkelijk uit India waar lichamelijke oefeningen en adembeheersing een belangrijk element vormden in een veel grotere traditie. Wij gebruiken uitsluitend dat deel van de Yoga erfenis – oefeningen en adembeheersing – en dan alleen die oefeningen die passen bij ons leven hier. Die passen bij onze lichamen en onze leefomgeving. Deze oefeningen helpen ons om onze houding, ademhaling, balans en lenigheid te verbeteren.   

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HERSTEL, BLESSURES, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. Heel rustige oefeningen en veel aandacht voor zelfmassagetechnieken en lichaamsbewustzijn helpen om het contact met jezelf en je eigen lichaam te herstellen en weer tot ontspanning te komen.  

mobiliteit –   vrijdag 18.00-19.00  

VERGROOT JE BEWEGINGSVRIJHEID: de mate waarin wij onze ledematen en de verschillende delen van ons lichaam zelfstandig ten opzichte van elkaar kunnen bewegen bepaalt onze bewegingsvrijheid, ook wel ROM genoemd (Range Of Motion). Dat is dus iets anders dan passief stretchen, als je bijvoorbeeld je been of je arm vastpakt. Door de gewrichten mobiel te houden bewegen we soepeler maar houden we ook artrose zo lang mogelijk buiten de deur.

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, HEEL GESCHIKT ALS JE OUDER WORDT OF JEZELF ALS STIJF ERVAART. We oefenen actief met alle gewrichten in ons lichaam en draaien onszelf letterlijk van onder tot boven los. Ieder doet dat op zijn eigen niveau. Eén van de grootste kettlebell goeroes geeft aan dat om echt mobiel te blijven je eigenlijk elk gewricht in je lichaam elke dag net zo vaak los zou moeten draaien als je jaren oud bent, zo belangrijk is dit voor een goed functioneren van je lichaam!

mindfull bewegen –   donderdag 19.00-20.00 

KOM TOT RUST IN JEZELF: met introspectieve oefeningen, zelfmassage en inzichten uit heel verschillende disciplines leren we ons lichaam van binnenuit kennen en begrijpen. We leren beter te ontspannen – zowel ons lijf als onze geest – en komen tot diepe rust. Eeuwenoude oefeningen uit het Oosten zoals Tibetaanse, Chinese en Indiase massage technieken en Qi Gong - en Yogaoefeningen, combineren we met modernere inzichten zoals oefeningen uit Feldenkrais, Alexander Techniek en Franklin Methode tot een geheel eigen programma dat we ‘anatometics’ hebben genoemd: leren bewegen uit begrip. 

GESCHIKT VOOR ALLE NIVEAUS, JUIST OOK BIJ HOUDINGSPROBLEMEN, HERSTEL, BLESSURES, HOGE SPIERSPANNING OF STRESS/BURN-OUT. De les is voor iedereen te doen, ook als je aan het revalideren bent. Als bepaalde oefeningen op dit moment nog niet lukken kun je in gedachten meedoen, en ook dat kan je al helpen. Neem voor je eigen comfort een klein kussentje, losse warme sokken en een deken mee.