eeke banner met tekst

thuis in je buik

Plezier in bewegen, je thuis voelen in je eigen lichaam en de vreugde ervaren om jezelf – met anderen – door dans uit te kunnen drukken – dat is wat mij motiveert. Ik merk dat heel veel mensen het vanzelfsprekende contact met hun lichaam wat kwijt zijn geraakt en het moeilijk vinden om weer in contact te komen met hun ‘buik’ bewustzijn. De oriëntaalse dans is voor mij een natuurlijke weg gebleken om samen met andere vrouwen dit basisgevoel weer te herstellen.

Maar die danscultuur is veel meer dan alleen een middel: ik hoop dat mijn leerlingen – en toeschouwers – via het plezier in de dans ook de prachtige traditie en de rijke cultuur van de zeer diverse dansvormen die het Midden-Oosten rijk is leren kennen. En natuurlijk leren genieten van de prachtige muziek die datzelfde Oosten heeft voortgebracht en voortbrengt. Van de onvolprezen diva Oum Kolthoum tot populaire muziek uit het hippe Caïro.

soepel bewegen

Elke beweging begint met souplesse en coördinatie, en ik zie mannen en vrouwen worstelen om dat voor elkaar te krijgen naast een leven dat vooral zittend wordt doorgebracht. Vandaar dat ik ‘natuurlijk bewegen’ (MovNat & Animal Flow) een inspiratie vond en wat ik daar heb geleerd integreer met dans, yoga en pilates tot lessen die mensen weer in hun ‘flow’ brengen.
Speciaal voor vrouwen heb ik me ook gespecialiseerd in Bellyfit ™: een systeem waarbij yoga, pilates en diverse dansvormen zijn geïntegreerd tot een vrolijke les waar je zelfvertrouwen en conditie opbouwt en kunt genieten van bewegen met de muziek. Inmiddels ben ik Master Trainer en geef door heel Europa instructeursopleidingen.

artistiek werk

Dans is voor mij ook een kunstvorm en ik treed al jaren op als zelfstandig kunstenaar op allerlei evenementen, ik leid mijn eigen productiegroep Group Arabesque, en ik werk als artistiek leider en choreograaf op diverse projecten en dansvoorstellingen. Meer informatie en beeldmateriaal kun je vinden op mijn site artofbellydance.nl.

Daarnaast ben ik voorzitter van Stichting Oriëntaalse Dans waarbij we shows en authentieke (theater)producties ontwikkelen. Daarnaast verzorgen we trainingen en geven we voorlichting. Meer informatie hierover vind je op orientaalsedans.nl

opleidingen, trainingen & certificaten

 

Animal Flow Instructor certificaat level 1 2024

BHV certificaat 2023

Master Trainer Bellyfit®, Bellyfit®, Bellyfit Sage® en Bellyfit Flow®

Natural Movement level 1

Reda Dance Legacy Training level 1&2 door Nesma Academy
Andalusi Music 1 jaar door Amin Chaachoo
Tarab training 3 jaar door Sena en Karin van der Knoop

Vakopleiding in de Egyptische danstraditie Brussel 2 jaar door Prof. Dr. Hassan Khalil (EG)

Nederlandse docenten: Aina, Farouq, Leila, Mohammed Boehanna, Dunya, Ahlem, Mariska Assink, Maaike Prust, Rachid, Aisa Lafour

Internationale docenten: Shahrazad (D), Magdy el Leisy (D), Nuriyya (D), Jillina (VS), Aziza (Canada), Mahdy Emara (EG), Farida Fahmy (EG), Mahmoud Reda (EG), Aida Nour (EG), Mohammed el Minyawi (EG), Mohamed Gazafi (EG), Narjess Montasser (Tunesie), Maria de Gaspari (I), Lulu Sabongi (PRT), Valentina Lacmanovic (Kroatie), Matthias (B), Le Grand Cru (Ne), Anusch (Ne), Katalin Schäfer (Ho), Jamilah (Pl), Jasirah (Pl), Nesma al Andalus (ES)