Nieuws 16 mei 2024 - nieuw rooster

Er zijn een aantal interessante lessen aan toegevoegd, wil je eens uitproberen? Dan kan dat uiteraard via de website

Nieuws maart 2024

Begin dit jaar hebben beide docenten hun certificaat gehaald Animal Flow level 1. 

Een unieke bewegingsvorm die nu alleen bij ARCHOO en Art of Bellydance te volgen zijn. Wil je hier meer over weten, ga dan naar www.animalflow.nl 

Ben je nieuwsgierig naar lessen, stuur gerust een berichtje voor meer informatie.

Nieuws 12 dec 2023 - open lesweek januari 2024

Maandag 15 januari tot en met zondag 21 januari hebben we een open week. Volg de hele week gratis en vrijblijvend lessen! 

Schrijf jezelf in via de website of Bueno app en gebruik de code ‘WELKOM’.

Nieuws 11 nov 2023 – workshop tai chi waaier

Op 11 november kwam docent Mark van de Berg naar ARCHOO om een workshop Tai Chi waaier vorm te geven. Wat was het een fijne workshop dag, gezellig en inspirerend! We verwelkomen Mark graag nog een keer in onze warme studio.

Nieuws okt 2023 – dansend langs de zijderoute

Nieuws 26 okt 2023 – rooster

In oktober hebben we de cursus ‘dansend langs de zijderoute’ opgezet in samenwerking met de sportpas. We proefden aan verschillende dansen uit het midden-oosten onder begeleiding van docent Eeke Marks. Met veel enthousiasme werd de cursus ontvangen! Dank iedereen voor jullie deelname, dit smaakte naar meer. 

Per 30 oktober gaat het nieuwe rooster in, voor meer informatie ga naar lesoverzicht.

Nieuwsbrief 30 juni 2023 – rooster, workshop tai chi, open lessen

Terwijl we nog nagenieten van de zomer met een heerlijke nazomer week beginnen we ook aan een nieuw seizoen. Deze week starten we met een nieuw rooster dat we het hele schooljaar 2023/2024 zullen draaien en volgende week hebben we onze eerste open les week.

In deze nieuwsbrief stond:

 • jaarrooster 2023/24
 • nieuwe lessen kracht, qi dans en flow
 • open lesweek 10 tot en met 16 september
 • workshop tai chi waaier
 • ontwikkeling online platform
 • vooraankondiging sportpas

Nieuwsbrief 30 juni 2023 – wonen in Een, voorjaarspicknick, spiegels, vakantierooster

Het is zomer en we hebben ons eerste halve jaar er op zitten!

Wat is er veel tot stand gebracht. De website draait, er zijn lessen en cursussen online, we hebben onze eigen spullen op een vaste plek, een vast rooster en inmiddels 52 deelnemers die regelmatig op locatie bewegen en 15 die online meedoen. Een resultaat om vol vertrouwen en dansend de toekomst tegemoet te gaan!!

In deze nieuwsbrief stond:

 • wonen in Een (+ goed nieuws – we hebben nieuwe spiegels!)
 • picknick 13 juli
 • rooster vanaf 2 september
 • vakantie rooster
 • geen zoom in juli en augustus
 • werving
 • bijzondere activiteiten leden: sponsorrit Janny Mulder

Nieuwsbrief 1 mei 2023 – Voorjaarsschoonmaak, verhuizen en frisse start

Als thuiskomen in een veilig nest, zo voelde het toen Eeke en ik in december de Enter voor het eerst binnentraden. Met koffie en een helpende hand werden we direct opgenomen als ‘goed volk’, en voor degenen die we allang kennen: de laatste maanden hebben we ons haast weer in de oude yogazaal gewaand. Het is dan ook met pijn in het hart dat we voor nu toch moeten besluiten al onze lessen naar Een te verplaatsen.

Maar kiezen voor het ene impliceert niet dat je kiest tegen het ander: voor nu nemen we afscheid met een knuffel en tot ziens, we zullen de heldere ‘ting’ van de klok en het geroezemoes en gezang in de verte missen –

We gaan dus verhuizen, al onze lessen verplaatsen naar Een, en starten met een nieuw rooster!

In deze nieuwsbrief stond:

 • per 1 mei Bellyfit van Norg naar Een, en start buikdanslessen op vrijdagochtend;
 • per 13 mei verhuizing en start van een geheel vernieuwd rooster;
 • hulp gevraagd bij het verhuizen en schoonmaken;-
 • we starten een inzamelingsactie voor spiegels;
 • neem eens een introducee mee.

 

Nieuwsbrief 26 januari 2023 – Drie weken verder

Sinds onze eerste nieuwsbrief op Driekoningen zijn er al weer drie weken verstreken – dat voelt enigszins bizar. Want aan de ene kant hebben we zoveel gedaan en is er zoveel gebeurd dat het wel een half jaar lijkt, en anderzijds hebben sommige lessen feitelijk nog maar 1 of 2 keer plaatsgevonden door de bekende technische problemen (Apple versus de rest van de wereld en alle kabeltjes die daar bij horen), of omdat er toneelstukken moesten worden opgevoerd, of lessen worden herontwikkeld …

Inmiddels loopt alles zoals het lijkt tot  – redelijke – tevredenheid. En misschien moeten we dat van ons uit wel met hoofdletters schrijven: TEVREDENHEID. We worden overal met zoveel warmte en bereidwilligheid ontvangen, de deelnemers hebben als één man de schouders eronder gezet – pikant detail: we hebben op dit moment 1 man als lid 🙂 – eigenlijk loopt het goedbeschouwd als een trein.

En gelukkig kunnen Eeke en ik dit weekend even een streep zetten onder alle taken die eigenlijk al eereergisteren of eereereereergisteren klaar hadden moeten zijn. Er is nog veel te doen, maar de basis draait en een missende spatie, tikfout of technische oprisping hier of daar doet daar gelukkig naar wij zo horen weinig aan af. Waarvoor onze grote dank!

Inmiddels zijn we ook met meer dan 50 deelnemers – sommigen al jaren met elkaar bekend, sommigen die wij langs andere weg al langer kenden, maar ook hele nieuwe gezichten. En dat is een verbluffend resultaat! En inmiddels zijn de lessen hun vorm aan het vinden, hebben we veel plezier met elkaar en dagen we elkaar telkens uit. 

Natuurlijk zijn er ook allerlei aanloopdingetjes: Bueno kan (nog) niet alles dat wij willen, soms is het lastig om je weg in de techniek te vinden of slaat bij ons de vermoeidheid toe: het was af en toe voor iedereen wel wat jongleren … Voor al die dingen die we vaker voorbij zien komen zal er een ‘veelgestelde vragen rubriek’ gemaakt worden, maar aarzel niet om ons te vragen/appen als zaken niet helemaal duidelijk zijn.  

De laatste updates aan het rooster zijn voorlopig gemaakt – en zoals het nu is draaien we tot de voorjaarsvakantie van eind februari. Dan bekijken we of er nog dingen verder aangepast moeten worden.

Gelukkig is er nu ook wat meer ruimte om de zoomlessen te bewerken tot online lessen. De eerste daarvan staat inmiddels in de online omgeving: de bellyfit les van Eeke van afgelopen dinsdag. Dus als je Eeke deze week hebt gemist – …

Rest ons jullie allemaal zeer hartelijke te bedanken voor de positieve steun die we de afgelopen tijd hebben gekregen. Wij kijken uit naar een zeer vrolijk en beweeglijk jaar

Eeke en Hanneke

Nieuwsbericht 6 jan 2023 – we gaan beginnen

Vandaag is het dan eindelijk zover: we gaan echt beginnen!

Velen van jullie hebben de afgelopen tijd gevraagd wat dat betekent: ‘archoo’ en het betekent precies dat-ik begin. ‘Archoo’ is een Grieks werkwoord en het betekent naast dit ‘ik begin’, ook ‘ik heers’. Daarom hebben we dat als symbool genomen: bij onze trainingen gaan we ervanuit dat iedereen de heerser is over zijn eigen rijk en dat alleen jij–en jij alleen–kunt bepalen hoe je je voelt, hoe je beweegt, en waar je toe in staat bent..

Overigens hebben ook veel mensen gevraagd hoe je het uitspreekt: alsof het rijmt op ‘echo’, de ‘ch’-klank wordt dus uitgesproken als een zachte g (de letter chi in het Grieks).  

Vandaag is het ook Driekoningen: de dag dat de rust en de stilte van de holidays (vakantiedagen) of holy days (heilige dagen) van midwinter plaatsmaken voor de echte start van het nieuwe jaar. T.S. Eliot schreef daar ooit een prachtig verhalend gedicht over: The Journey of the Magi (de reis van de wijzen) -http://nikolaassintobin.blogspot.com/2014/01/over-drie-mysterieuze-heren.html hier vind je zowel de Engelse tekst als daaronder de prachtige Nederlandse vertaling van Martinus Nijhoff.  

Hij beschrijft de zware reis door barre omstandigheden in hartje winter. Dat het koud was. Hoe de kamelen gromden en knorden, en dat ze soms spijt hadden dat ze überhaupt op reis waren gegaan. Over tegenslag en dat ze niet overal terecht konden. En soms de deur werden gewezen. En dat ze tenslotte er maar voor kozen om manmoedig door te ploeteren. Maar dat ze er uiteindelijk toch kwamen – en blij waren dat ze waren gekomen. En dat terugkijkend het een nieuw begin was geweest – misschien niet helemaal zoals ze verwachten en niet zonder slag of stoot – maar een nieuw begin waar ze uiteindelijk alles afwegend absoluut geen spijt van hadden. 

Ook onze reis naar dit punt is lang geweest. En we hebben heel wat grommende kamelen meegemaakt – zowel on- als offline -. Maar nu we hier zijn, zijn we blij dat het zover is. 

Vandaag lanceren we onze website: www.archoo.nl. Voor ons nog niet helemaal alle puntjes op alle i’s, maar wel zover dat we hem met trots kunnen tonen.  

Vanaf vandaag is het ook mogelijk toegang te krijgen tot ons online platform met lesmateriaal en instructiefilmpjes. Nu nog maar gedeeltelijk gevuld, maar dat gaat snel veranderen. Iedereen die nu een abonnement – maakt niet uit welk, of wanneer het ingaat – van ons heeft kan vanaf vandaag inloggen en daar onbeperkt gebruik van maken zolang je abonnement duurt. Voor de deelnemers volgt een aparte mail met instructies hoe je toegang kunt krijgen. 

Vanaf vandaag is Bueno ook het platform waarlangs we gaan communiceren. Het maakt het ons mogelijk om gericht berichten te sturen aan diegenen die dat aangaat en zal zo veel minder informatie-overlast geven dan de meer ongerichte verzendlijsten en de roerige groepen van Whatsapp. 

Rest ons jullie allemaal nu het nog net kan een heel erg goed 2023 te wensen. We hopen voor ieder van jullie op een goede gezondheid en veel plezier in de dagelijkse dingen, en voor ons allen op wat meer vrede. 

We zien elkaar gauw! 

Eeke en Hanneke