LESSEN OP LOCATIE


Moet ik me aan- of afmelden voor de les?
Voor lessen waarop je vast staat ingepland hoef je je niet aan te melden, dat is al gebeurd. Je moet je echter wel AFmelden om twee redenen: ten eerste kan iemand anders dan in jouw plaats deelnemen. En ten tweede houd je je tegoed dat je dan kunt uitgeven aan een andere les.
Afmelden kan in de BUENO app tot twee uur voor aanvang van de les. Als je naar een les wilt waar je niet vast op staat ingeboekt moet je je van tevoren aanmelden in de BUENO app.

Ik wil van les wisselen maar BUENO zegt dat ik dan geen tegoeden meer heb. Hoe kan dat?
Het BUENO systeem is eigenlijk ontwikkeld voor dansscholen en die werken veel meer met vaste lessen dan wij. Daardoor loopt het wel eens mis met het verrekenen van de tegoeden. Mocht zich dat voordoen stuur dan even een appje naar Hanneke dan lossen we dat op.

Kan ik jullie filmpjes ook bekijken via de BUENO app?
Nee dat kan niet. De filmpjes staan allemaal in onze eigen online webomgeving en die bereik je via de website www.archoo.nl.

 

ZOOMLESSEN


Hoe stel ik beeld en geluid in ZOOM in?
Voor beginnende zoom gebruikers: hier vind je een link waar wordt uitgelegd hoe beeld en geluid in zoom werken https://youtu.be/hh2G-qeAkQE

Moet ik me aan- of afmelden voor een zoomles?
Nee dat hoeft niet. Iedereen die abonnement heeft krijgt vlak voor de les in de mail de link. Wil je deelnemen klik je die aan, zo niet kun je hem weggooien. Het heeft geen zin die link aan te klikken na afloop van de les.

Ik heb een zoomles gemist kan ik die terugkijken?
Meestal wel, maar niet via de zoomlink die je in de mail krijgt maar via onze ARCHOO webomgeving. Van de meeste zoomlessen maken wij opnamen die worden bewerkt tot een
film waarbij privacygevoelige dingen eruit zijn gehaald. Die films komen eens per week op donderdagavond in de webomgeving te staan. De woensdagavond lessen van Eeke filmen we niet omdat daar ook mensen live aan meedoen
en die dan op de film zouden komen. Dergelijke lessen komen wel in de online omgeving.

 

Hoe moeten we deelnemen aan de zoomlessen?

Regels voor deelname aan de zoomlessen:

  • je eigen microfoon staat UIT, behalve voor aanvang en na het einde van de les;- je neemt deel onder een voor ons herkenbare naam (wordt verder nergens vastgelegd, dat is alleen voor ons als docenten);
  • als je feedback wilt moet je je video camera aanzetten (maar de microfoon dus uit);
  • wil je tussendoor iets meedelen bijvoorbeeld dat je onverwacht weg moet – doe je dat via de chat;
  • we beginnen op tijd, maar mocht je te laat zijn of eerder weg moeten kan dat, maar
    doe dat dan zonder je geluid aan te zetten. Zet dus desgewenst een berichtje in de
    chat;
  • ben je ervan bewust dat wij natuurlijk veel minder toezicht hebben tijdens een zoomles, zelfs als je de camera aan hebt staan. Neem dus verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en houd je eigen grenzen goed in de gaten. Denk ook zelf aan een warming up of cooling down als je later begint/eerder vertrekt.

 

Toelichting


Het blijkt dat het goed is om een soort etiquette voor het gebruik van de zoomlessen af te spreken. Anders dan in het verleden namelijk – met de lessen tijdens corona – zijn de huidige lessen niet alleen bedoeld voor eenmalige deelname maar ook om op te nemen en te delen via onze ARCHOO online omgeving.
Wij kunnen zorgen dat in die opnamen de visuele privacy geborgd is. De opnamen lopen namelijk via een ander apparaat dat het zoomscherm niet kan zien, het filmt daar overheen. Maar dat opname apparaat registreert wel het geluid in de ruimte. Vandaar dat we afspreken dat iedereen de eigen microfoon dicht heeft tijdens de les. Omdat de les ook wordt opgenomen is het dus niet wenselijk dat deelnemers tussendoor melden dat ze even/eerder weggaan, en/of later instromen. Het is prima als je dat doet, maar je kunt het gewoon in stilte doen, of als je toch een berichtje achter wilt laten dat in de chat zetten.
Aan het begin en het eind van de les kunnen we met elkaar spreken en wellicht dat we tijdens
de les heel af en toe een moment in zullen lassen om even met elkaar te overleggen maar in principe doen we dat niet. Natuurlijk is het gezellig om iedereen even goedendag te zeggen als je eerder weg moet, maar dat komt dan ook in de opname en het is voor ons ondoenlijk
veel werk als we dat er later allemaal uit moeten editen. Zonder dat kost het al een aantal uur om een film zo ver klaar te krijgen dat hij op het web kan. Mochten er technische problemen zijn – het beeld bevriest bijvoorbeeld – dan is dat meestal een kwestie van de internetverbinding. Daar kunnen wij op dat moment niets aan doen, en het is dan voor iedereen beter als we de les gewoon afmaken zodat de opname wel lukt en je hem later alsnog kunt volgen.

HET ARCHOO PLATFORM


Mijn wachtwoord werkt niet!
Kijk even of je het goede wachtwoord gebruikt. De BUENO app en het platform hebben elk
een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe krijg ik toegang tot de online lessen?
Om toegang te krijgen moet je je eerst op het online platform registreren. Let op: dit is dus
niet hetzelfde als de BUENO app! Hieronder zie je in stapjes hoe dat registreren in zijn werk gaat. Tussen de eerste registratie volgens het stappenplan hieronder en de definitieve toegang tot het platform kan enige tijd (een dag) zitten: op de achtergrond moet namelijk handmatig
gecontroleerd worden wie er wel niet op het platform mogen.

 

Stap 1. Registreren
Ga naar de link https://www.archoo.nl/index.php/onlineplatform/

Stap 2. Registreren
Je ziet onderaan 2 afbeeldingen staan. ‘Druk
op techniek’

Stap 3. Registreren
Je ziet een scherm met de mogelijkheid om in te loggen

Stap 4. Registreren
Druk op registreren

Stap 5. Registreren
Vul alle gegevens in en voltooi met ‘registreer’

Stap 6. Registreren
LET OP: Je komt dan automatisch in een profiel
omgeving. Deze moet je afsluiten. Sluit dus de hele pagina af. Je hebt een mail ontvangen met je gebruikersnaam en wachtwoord. 

Stap 6. Inloggen
Als je de pagina hebt afgesloten ga je opnieuw naar de websitelink: https://www.archoo.nl/index.php/onlineplatform/
Druk nogmaals op ‘techniek’

Stap 7. Inloggen
Als je de pagina hebt afgesloten ga je opnieuw naar de websitelink:
https://www.archoo.nl/index.php/onlineplatform/
Druk nogmaals op ‘techniek’
Druk op inloggen

Stap 8. Inloggen
Vul je inloggegevens in

Stap 9. Je hebt toegang!
Hoera gelukt!
Ga lekker op onderzoek uit, we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.