nieuw banner kerva met tekst

de zijderoute – het centrum van de wereld

Al sinds wij de geschiedenis optekenen vloeit macht en rijkdom, maar ook kennis en goederen langs de eeuwenoude wegen die het Oosten en Westen met elkaar verbinden. Wij kennen die wegen nu als de Zijderoute. En overal langs die route waren vroeger overnachtingsplekken waar de reizigers en de kamelen veilig konden overnachten. 

 

Ommuurde vesten waar eten, goederen, verhalen en kennis werden gedeeld, en elkaar konden bevruchten en versterken, ongeacht uit welke cultuur men kwam of welke geloofsovertuiging men deelde. Het oorspronkelijke woord voor zo’n veilige haven komt uit het Perzisch: kãrwãnsarã, – kãrwãn betekent karavaan en serã is een rustplek. In het Arabisch werd dat een Karavanserai en in het Turks Kervanseray.

open een poort

Wij gebruiken dat beeld van een Kervanseray om duidelijk te maken dat we een plek proberen te creëren buiten plaats en tijd, waar elke reiziger zo lang als nodig is veilig kan vertoeven, om dat te halen en te brengen waar op dat moment behoefte aan is. Hier,- op de ARCHOO website-, gaat dat vooral over bewegen, op de hoofdsite van de Kervanseray breidt dat zich uit naar handwerk, verhalen en levensstijl.