plaatje van de gymzaal

De belangrijkste informatie in het kort 

basisuitrusting voor elke les: 

  • niet rekbaar yogamatje (verplicht) 
  • makkelijke sportkleding in laagjes 
  • een handdoek  
  • een paar massageballen  
  • flesje water

Een – de Schans – gymzaal 

  • gratis parkeren naast het gebouw bij het voetbalveld 
  • gladde sportvloer of zachte puzzelvloer afhankelijk van de les;  
  • kleedkamers aanwezig 

Over de gymzaal en MFA de Schans 

De Schans heeft een groot parkeerterrein achter het gebouw bij de voetbalvelden. Als je vandaar naar het gebouw terugloopt is er aan de linkerzijkant een zij-ingang en dan ben je eigenlijk al direct bij de gymzaal. De buitendeur kent een tochtportaal en direct daar tegenover is een toiletblok.  Rechts naast het damestoilet is dan de ingang van onze kleedkamer. Vandaar kun je rechtstreeks de zaal in. Als er al een eerdere les is wachten we daar even tot de les klaar is. 

De gymzaal is zeer goed voorzien van allerlei gymtoestellen en apparaten zoals een brug en touwen die we kunnen gebruiken. Ook hebben we zelf heel veel attributen zoals balansballen, dumbbels, gewichtsvesten, stokken en noem maar op. Buiten zijn we bezig een speciale trainingsruimte te creëren met een calisthenics park (klimrek voor volwassenen), een buitenvloer en een oefentrail. 

Omdat het een MFA is kan het soms zijn dat er lessen uitvallen voor dorps- en/of schoolactiviteiten. Denk aan een 4 mei viering, verkiezingen, de eindmusical of het dorpstoneel rond de jaarwisseling. Hierin gaan we als goede buren met elkaar om. 

De beheerder is Markus Mulder. 

De route 

je basisuitrusting

Voor alle lessen geldt dat we zoveel mogelijk sporten in gemakkelijke kleding in laagjes,- zodat je naar behoefte aan kunt passen aan de fase van de les. We sporten bij voorkeur op blote voeten. Op de puzzelmattenvloer zijn schoenen NIET toegestaan, je kunt eventueel wel sokken dragen met antislip. 

Tijdens de danslessen dansen we op de sportvloer omdat we dan beter kunnen draaien. Ook dat gaat heel goed met blote voeten – er is vloerverwarming dus de vloer is lekker warm – maar als je dat echt niet kunt mogen speciale binnenschoenen ook. Sokken zijn op die vloer niet aan te raden. 

Verder heb je in ieder geval nodig een yogamatje,- zorg dat het een niet rekbaar matje is, dat is gevaarlijk. Op zich hoeft het geen dik of kostbaar matje te zijn omdat de puzzelvloer ook al 2,5 cm. dik is. Daarnaast heb je een paar massageballen nodig. Wij bevelen de originele Franklin balls aan, die we ook tegen een redelijke prijs verkopen.  

Handig is verder een handdoek, een flesje water en vooral bij de rustiger lessen een deken of dik vest en een klein kussentje. Wij verkopen kleine boekweitgevulde yoga kussentjes die heel geschikt zijn, maar als je iets anders kleins en stevigs hebt is dat ook prima. Veel mensen vinden het ook prettig om een schapenvacht mee te nemen voor de grondoefeningen: dat werkt dempend en houdt de warmte vast. 

hoe gaan we met elkaar om 

naoberschap 

We proberen in alle opzichten als een vereniging te opereren. Iedereen denkt mee, let op, draagt zorg. Dat betekent bijvoorbeeld dat we op elkaar rekenen met het neerzetten, schoonhouden en opruimen van de spullen. Dat we regelmatig eens met elkaar om de tafel zitten om kritisch te kijken naar de locatie, het prijsbeleid, het rooster en het lesaanbod, enz. We doen dit samen. Iemand zei het laatst heel treffend: dit is een levensstijl. 

zorg voor elkaar

Het betekent ook dat we een gemeenschap vormen en dus met gepaste zorg en aandacht met elkaar omgaan. Dat dingen die in vertrouwen zijn gedeeld ook in vertrouwen blijven. Dat we elkaar steunen en helpen op te bouwen en dat geldt zowel van de docenten naar de deelnemers, als voor de deelnemers onderling.